zaterdag 21 juni 2014

Achtergrond Gorjuss

Het is natuurlijk altijd leuk te weten hoe een product nu eigenlijk tot stand komt, en dus ben ik op zoek gegaan naar de oorsprong van het populaire merk Gorjuss.

Het creatieve brein achter Gorjuss is Suzanne Woolcott, ze woont in Glasgow Schotland met haar gezin. Haar ontwerpen vinden hun weg naar 50 landen wereldwijd door de samenwerking met Santoro, een Brits bedrijf op het gebied van merkenbeheer, ontwerp en uitgeverij.
Sinds Suzanne gehandicapt is geworden, en bijvoorbeeld niet meer kan lopen is haar werk er niet eenvoudiger op geworden, haar ontwerpen kosten veel meer tijd dan voorheen.

Toch gaat ze door met haar passie voor mooie ontwerpen, de mooie afbeeldingen van de meisjes met kraaloogjes en gestreepte sokjes, afbeeldingen die ze bedacht heeft vanuit haar eigen gevoel. De emotie die verwerkt zit in het plaatje heeft ze zelf ook doorleefd, gevoeld of verbeeld.
Haar werk is eigenlijk een combinatie van kunst en emotie, en dan veelal in portretstijl weergegeven, de beste manier om het gevoel van de afbeelding en de emotie erachter binnen te krijgen bij de kijker of koper.

Via Santoro heeft ze een ideale distributie van haar werk (in licentie geproduceerd) en minder zorgen over de zakelijke aspecten van haar werk. en op het creatieve vlak blijft ze waakzaam: onder geen beding wil ze stoppen met leren,  maar altijd op zoek blijven naar nieuwe technieken.

Wat ons betreft blijft Suzanne nog lang actief met de Gorjuss lijn!


Gorjuss schoudertas - You Brought Me Love


http://www.bobenbelle.nl/c-2063546/gorjuss/
Gorjuss Portemonnee - Ladybird


http://www.bobenbelle.nl/c-2063546/gorjuss/
Gorjuss Pennenblik - Puddles of Love